Erdoğan’dan Sağlık Bakanlığı’na ikinci revizyon: Bakan Yardımcısı ve üst düzey yöneticiler görevden alındı

T24 Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahrettin Koca’yı görevden alarak Prof. Dr. Kemal Memişoğlu‘nu getirdiği Sağlık Bakanlığı’nda ikinci bir revizyona giderek, bu kez Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile üst düzey yöneticilerini görevden aldı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan‘ın atama ve görevden alma kararlarının yer aldığı kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile  Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki‘yi 2 Temmuz’da görevden almış, yerlerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile eski bakan Murat Kurum‘u getirmişti.

Kabine’de revizyon Resmi Gazete’de: Koca ve Özhaseki “af talebinin kabulüyle” görevden alındı, Murat Kurum yeniden Kabine’de

Geçen hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda ikinci bir değişikliğe giderek bakan yardımcılarını görevden alan Cumnhurbaşkanı Erdoğan, bu kez kararnameyle Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile üst düzey yöneticilerini görevden aldı. 

Kararnameyle Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin ve Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker‘i görevden aldı.

Erdoğan, AYM üyesini Külliye’den seçti: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı AYM’ye atandı

Yerlerine Bakan Yardımcılığına Halim Özçevik, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu ve Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İsmail Öztürk ve Teftiş Kurulu Başkanlığına Erkan Hacıfazlıoğlu getirildi.

Kulis | Kabine revizyonunun perde arkası: Özhaseki’nin gidişinde “deprem ihalelerindeki telkinler” etkili oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nda yeniden Murat Kurum dönemi: Kanal İstanbul Projesi, Salda Gölü’ne Millet Bahçesi, “İmar affı değil imar barışı” savunusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir